Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
  Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας διοργάνωσε στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας, ενημερωτική παρέμβαση συζήτηση για τις συνέπειες από την συνεχιζόμενη λεηλασία και καταστροφή της Χαλκιδικής από την εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. 
 Μαζί μας βρέθηκαν συναγωνιστές από την Επιτροπή αγώνα ενάντια στην εξόρυξη Θεσσαλονίκης που ενημέρωσαν για την εξέλιξη των εργασιών στις σκουριές, Ολυμπιάδα κλπ καθώς και για τις  δίκες που εκκρεμούν το επόμενο διάστημα 





ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ '


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η Eldorado Gold εγκαταστάθηκε στη Χαλκιδική και ξεκίνησε τις καταστροφικές της δραστηριότητες. Πρόκειται για μια εταιρεία ιμπεριαλιστικών συμφερόντων η οποία ήρθε στη χώρα με στόχο να αρπάξει φθηνό ορυκτό πλούτο και εργατικό δυναμικό. Η λειτουργία των μεταλλείων και εργοστασίων της στην περιοχή, μέσω της αποψίλωσης του δάσους, την εκπομπή τοξικής σκόνης και την κατασκευή τεράστιων φραγμάτων με τοξικά απόβλητα μέσα σε σεισμογενή περιοχή, θα φέρουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον. Παράλληλα, θα καταστραφεί η σημερινή  οικονομική δραστηριότητα που σχετίζεται με τον τουρισμό, την μελισσοκομία, την αλιεία και την ήπια εκμετάλλευση των δασών. Για αυτούς τους λόγους άνθρωποι από τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη την Ελλάδα αντιστέκονται όλα αυτά τα χρόνια ενάντια  στην  εξόρυξη.
Σήμερα, οι εργασίες για την κατασκευή του έργου προχωρούν διαρκώς, καθώς η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια για το Υπο-έργο στην περιοχή της Ολυμπιάδας. Γίνεται για άλλη μια φορά φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ την πρόθεση να σταματήσει την εξόρυξη ανεξάρτητα του τι δήλωνε κατά καιρούς, όπως βέβαια και η εταιρεία δεν είχε ποτέ την πρόθεση να σταματήσει την επένδυση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία δεν θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο λόγω των πρωτοβουλιών κάποιας κυβέρνησης ή λόγω κάποιου νομικού κωλύματος. Για αυτόν λόγο δεν έχει τίποτα θετικό να δώσει η διαιτητική διαδικασία  που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία, παρα μόνο να μεταθέσει την πολιτική ευθύνη της έγκρισης από την κυβέρνηση στη δικαιοσύνη.
Ακόμα, αυτές τις μέρες ξεκινούν οι δίκες πολλών αγωνιστών που διώκονται λόγω της συμμετοχής τους στο κίνημα ενάντια στις εξορύξεις. Οι δίκες αυτές (επόμενη δίκη στις 9/11 στη Θεσσαλονίκη) είναι αποτέλεσμα της τρομοκρατίας και της άγριας καταστολής που δέχθηκε το κίνημα τα προηγούμενα χρόνια. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να συμπαρασταθούμε στους διωκόμενους με την παρουσία μας στα δικαστήρια αλλά και οικονομικά.
Η εταιρεία έχει μαζί της τις ελληνικές κυβερνήσεις, το ντόπιο κεφάλαιο, τα μεγάλα ΜΜΕ, την αστυνομία και την δικαιοσύνη. Θα σταματήσει μόνο αν το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις μπλοκάρει τα σχέδια της! Μόνο εάν πολλαπλασιαστούν οι επιτροπές αγώνας και αλληλεγγύης στην Χαλκιδική και σε όλη την Ελλάδα!
·          Έξω η πολυεθνική του θανάτου από την Χαλκιδική!
·         ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
·         ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ!
·         ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
·         Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

·          ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ




  • ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  • ΕΞΩ Η ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΓΚΟΛΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου