Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΟΙ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ  ΠΕΦΤΟΥΝΕ
ΜΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  ΜΕΝΟΥΝ

Χρειάστηκε λιγότερο από ένα εξάμηνο στην εξουσία, πολλά ωραία λόγια, μεγάλες και μικρότερες κωλοτούμπες για να περάσει και η μέχρι πρόσφατα «αντιμνημονιακή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην αντίπερα όχθη.

Ενάντια σε κάθε προεκλογική τους εξαγγελία, ενάντια στην ούτως ή άλλως δεδομένη αλλά εκπεφρασμένη πια και επίσημα βούληση του λαού για τερματισμό της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, οι δύο συνεταίροι στην εξουσία, σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με τους μέχρι πρότινος αντιπάλους τους σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι έφεραν και πέρασαν από τη βουλή το τρίτο και βαρύτερο μνημόνιο.


Τα μέτρα που επιβάλλει αυτό το τερατούργημα που υπαγόρευσαν οι τοκογλύφοι της Ουάσινγκτον, των Βρυξελλών και του Βερολίνου στη δήθεν “ανεξάρτητη και υπερήφανη” ελληνική κυβέρνηση βάζουν οριστική ταφόπλακα για δεκαετίες στην ελληνική κοινωνία.

Μέτρα φορομπηχτικά που ακριβαίνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή και την καθημερινότητά μας, που συρρικνώνουν σε σημείο εξαφάνισης την αγοραστική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Παράλληλα σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό καθιστούν την κοινωνική ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση πραγματικό είδος προς εξαφάνιση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα.
Η μικρομεσαία αγροτιά στοχοποιείται και αποδιαρθρώνεται κι αυτή επιδεινώνοντας την ήδη τραγική κατάσταση στον παραγωγικό ιστό της χώρας και φτωχοποιώντας και νέα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Η δημόσια περιουσία, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου ξεπουλιούνται για ψίχουλα στα αρπαχτικά εξωτερικού και εξωτερικού υποθηκεύοντας το μέλλον και την όποια προοπτική του λαού και του τόπου.

Το τελευταίο τρικ της συγκυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου ήταν η παραίτηση τους και η εσπευσμένη προκήρυξη των εκλογών. Είναι φανερό ότι πρόκειται για ελιγμό, για μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού και υφαρπαγής της έγκρισής του για τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Οφείλουμε άμεσα να αντιδράσουμε στην κοροϊδία και τους εκβιασμούς. Οφείλουμε ως λαός, ως κοινωνία, σε εμάς και στα παιδιά μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια τόσο στις κάλπες, μαυρίζοντας τα μνημονιακά και νεομνημονιακά κόμματα και αποκόμματα, όσο και, κυρίως, στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και οπουδήποτε μπορούμε να ορθώσουμε τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης ενάντια στον νέο μεσαίωνα που μας φέρνουν.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, καλώντας σε συσπείρωση και οργάνωση του κόσμου της γειτονιάς μας. Όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε όρθιοι στις πολύ δύσκολες μέρες που έρχονται, να αντισταθούμε και τελικά να κερδίσουμε ζωή και αξιοπρέπεια για όλους.
Δεν συναινούμε, δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε τα δικαιώματα μας και τις ζωές μας!


ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου