Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ : ΣΠΙΤΙ - ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ


 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ :  ΣΠΙΤΙ - ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
…Διεκδικούμε τη ζωή μας με όπλο μας την αντίσταση και την έμπρακτη αλληλεγγύη...

 
Μέλη του Συντονισμού κατοίκων και συλλογικοτήτων Τούμπας (Αντιφασιστική επιτροπή Τούμπας, Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, συναγωνιστές από το ΚΚΑ) προχώρησαν σήμερα 29/01 στην πρώτη παρέμβαση μετεκλογικά, στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου. Στόχος η επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργο συμπολίτη μας που στερήθηκε την ηλεκτροδότηση παραμονές εορτών και ο διακανονισμός του χρέους του προς τη ΔΕΗ βάσει των δυνατοτήτων του.


  Υπήρχε ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου, παρουσία τοπικών και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ και έγινε μοίρασμα έντυπου υλικού καθώς και ανακοινώσεις που καλούσαν τον κόσμο σε εγρήγορση, αλληλεγγύη και αγώνα ενάντια στις πολιτικές που τα τελευταία χρόνια εξαθλίωσαν τις ζωές μας. Υπαρκτή και εμφανής ήταν πάντως η παρουσία της αστυνομίας και της ασφάλειας σε κάποια απόσταση από την κινητοποίηση.
 
 

 
 
 
 
  Ο διευθυντής του τοπικού υποκαταστήματος μας δέχτηκε στο γραφείο του, όπου αφού μας άκουσε, δέχτηκε την επανασύνδεση του ρεύματος και δρομολόγησε τις διαδικασίες για την ένταξη του συμπολίτη μας στο κοινωνικό τιμολόγιο και τον καθορισμό χαμηλόποσων δόσεων για το χρέος, δόσεων στις οποίες θα μπορεί ο ίδιος να ανταπεξέλθει.
 
ακολουθεί απόσπασμα του ενημερωτικού κειμένου που μοιράστηκε στη διάρκεια της συγκέντρωσης

"Επιδιώκουμε με αυτή την κίνηση, αφενός, να στηρίξουμε όλους/ες αυτούς/ες που χρειάστηκαν και θα χρειαστούν να καταφύγουν στις επανασυνδέσεις ρεύματος. Θεωρούμε ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια, και έχοντας αυτές τις εμπειρίες αγώνα από το παρελθόν, η ανάγκη για την συλλογική διεκδίκηση όσων μας ανήκουν είναι πιο άμεση από ποτέ.  

Στόχος πρέπει να είναι όχι μόνο η αποκατάσταση των κομμένων ρευμάτων, ή οι διακανονισμοί των λογαριασμών όχι βάσει των τιμολογίων (κοινωνικών ή μη) αλλά με κριτήριο την ανάγκη του καθενός συμπολίτη μας να ζήσει αυτός κι η οικογένεια του.
Αλλά και η αναβάθμιση του ίδιου του αγώνα, μιας και κατά την άποψη μας ούτε οι εκλογές -από μόνες τους- με την ανάθεση και την διαμεσολάβηση τους,  ούτε και οποιαδήποτε "αριστερή" διακυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα της επιβίωσης και της κοινωνικής μας αναπαραγωγής (κομμένα ρεύματα-νερά, φτώχεια, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ) αφού αυτοί που τα δημιούργησαν (ντόπιο κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ) παραμένουν παρόντες και καθορίζουν τις τύχες μας.

Απεναντίας ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι, η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα και η πάλη-διεκδίκηση των αιτημάτων μας στο δρόμο με τους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες! "

 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ :  ΣΠΙΤΙ - ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
…Διεκδικούμε τη ζωή μας με όπλο μας την αντίσταση και την έμπρακτη αλληλεγγύη...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου