Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ !!!

  ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΠΛΕΟΝ!!
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!
ΜΕΤΑ ΤΙΣ "ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ"
ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ 
-ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ-
ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ΜΙΛΑΝΕ
 ΓΙΑ .........ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ !!!


Συνέντευξη  έδωσε ο κυβερνητικός «απρόσωπος» στο πρωινό του «Αντέννα» στις 30-8-2012 το πρωί  στους  δημοσιογράφους  Ν. Ρογκάκο και Μ. Αντωνοπούλου . Ήταν καλεσμένοι και οι κύριοι Π. Αμυράς από τον «Ελ. Τύπο» και ο Μ. Νιφλής από τον «Ενικό».
Σε ερώτηση λοιπόν του Νιφλή ο κυβερνητικός «απρόσωπος» απαντάει:

ΝΙΦΛΗΣ: Καλημέρα σας και από εμένα κύριε Εκπρόσωπε. Κατ` αρχάς παίρνω την πάσα από το συνάδελφό μου κ. Αμυρά που μίλησε για τα ισοδύναμα. Μου έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι τον Απρίλιο ο κ. Σαμαράς μιλούσε για τα ισοδύναμα, ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ και αυτή τη στιγμή, ψάχνουμε μάλλον τα 11,5. Ένα είναι αυτό και το δεύτερο είναι επειδή μιλήσατε για αξιοπιστία, λέω, πώς είναι δυνατόν, επειδή το βιώνετε και εσείς, δεν είστε εκτός της κοινωνίας μας, την έχετε ζήσει αρκετά με τη δουλειά σας, πώς είναι δυνατόν, ο συνδυασμός αυτών των περικοπών, παράλληλα με τα μέτρα, αφού ξέρετε ότι δεν πρόκειται να εισπράξετε από αυτά τα μέτρα, δεν πρόκειται να εισπράξετε επειδή δεν έχει ο κόσμος, πώς μπορείτε να ανακτήσετε την αξιοπιστία της χώρας, από τη στιγμή που δεν θα αποδώσουν τα μέτρα; Φαίνεται ότι δεν θα μπορέσετε να εισπράξετε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Έχετε βάλει το «φαίνεται» μέσα. Πρώτα απ` όλα, να σας επισημάνω…

ΝΙΦΛΗΣ: Φαίνεται από αυτό που βιώνουμε όλοι μας, λέω, κύριε Εκπρόσωπε. Δεν κάνω αντιπολίτευση. Από αυτό που βιώνουμε…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Βιώνουμε όλοι μια δύσκολη κατάσταση. Και στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Εύβοια που ήταν σε κρίση πριν από την κρίση, να σας υπενθυμίσω ότι η Εύβοια είχε 20% ανεργία το 2006, το 2007. Τη χρυσή εποχή για την υπόλοιπη Ελλάδα, η Εύβοια βρισκόταν ήδη σε κρίση. Οπότε βιώνω στον τόπο μου πολύ δύσκολες καταστάσεις. Βλέπω συνανθρώπους μου σε πολύ-πολύ δυσχερή θέση και μάλιστα και ανθρώπους που δεν περίμενε κανείς ποτέ να βρεθούν σε δυσκολία. Το γεγονός ότι έχουν πληγεί ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, οφείλεται σε παράπλευρες αναγκαιότητες. Και τώρα πρέπει να πετύχουμε πάρα πολλά, σε ελάχιστο χρόνο. Έχουν χαθεί δυόμισι χρόνια και πρέπει πολύ γρήγορα να φέρουμε αποτελέσματα. Το είπα και προηγουμένως: Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο χρόνος. Και θέλω να έρθω στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας: Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, ότι τόσον οι συνέπειες του ελλείμματος αξιοπιστίας της χώρας μας όσο και το μέγεθος του ελλείμματος αυτού, δεν είχαν προβλεφθεί. Στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής που πήγαμε, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είδαμε από πρώτο χέρι πόσο άσχημο ήταν το κλίμα για την Ελλάδα. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί -αρκετοί μάλλον, αν και τώρα βλέπουμε να μειώνονται- πάντως, σε εκείνη τη Σύνοδο ήταν αρκετοί αυτοί που έψαχναν αφορμή να δείξουν στην Ελλάδα την πόρτα της εξόδου. Προτεραιότητά μας -σας είπα- είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία για να μπορέσουμε να μείνουμε στο παιχνίδι.

Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!
Είμαστε ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ
Για του λόγου το αληθές υπάρχει και video

http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_qao_n_m_e23_w7_a%3D&p=1
περρισότερα...

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ !!

Ιταλία: Aπεργός ανθρακωρύχος έκοψε τις φλέβες του σε συνέντευξη Τύπου

miners27082012.jpg
 

 ΠΗΓΗ ALTERTHESS
Ένας ανθρακωρύχος που συμμετείχε στην διαμαρτυρία και στην κατάληψη στο ορυχείο Carbonsulcis της Σαρδηνίας έκοψε τις φλέβες του στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου -ενώπιον δεκάδων ιταλών δημοσιογράφων.
Οι συνάδελφοι που βρίσκονταν κοντά του επενέβησαν αμέσως για να τον σταματήσουν πριν αυτοτραυματιστεί ακόμα πιο σοβαρά. Ο ανθρακωρύχος συνδικαλιστής που προέβη στην ακραία αυτή ενέργεια διαμαρτυρίας διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο.
«Είμαστε αποφασισμένοι για τα πάντα», λένε οι εργάτες του ορυχείου Carbonsulcis, οι οποίοι εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται σε 390 μέτρα βάθος, έχοντας μαζί τους εξακόσια κιλά εκρηκτικής ύλης. Αντιτίθενται στο κλείσιμο του ορυχείου -είναι το τελευταίο που λειτουργεί στη Σαρδηνία, αλλά η συνέχιση των εργασιών σε αυτό κρίνεται ασύμφορη.
Οι καταληψίες-απεργοί ζητούν να γίνουν επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα οκτώ ετών.
Προς το παρόν όμως τα μηνύματα από την κυβέρνηση της Ρώμης είναι αρνητικά.
Η διαπραγμάτευση πρόκειται να λήξει μεθαύριο, αλλά ο υφυπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κλάουντιο Ντε Βιντσέντι, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, χαρακτήρισε «μη βιώσιμη οικονομικά» την πρόταση, ενώ παράλληλα «εγγυήθηκε» ότι οι συνολικά πεντακόσιοι εργαζόμενοι της Carbonsulcis δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι.
Οι ανθρακωρύχοι επιμένουν ότι με την πρότασή τους, οι επιχειρήσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Σαρδηνίας θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν καθαρή ενέργεια σε κόστος σαφώς χαμηλότερο από το σημερινό.
«Θα μείνουμε εδώ μέχρι να μας δοθούν οι απαντήσεις που επιθυμούμε, μέχρι να βρεθεί μια λογική και ανθρώπινη λύση», διαμηνύουν, από τα έγκατα της γης, οι πενήντα ανθρακωρύχοι.
περρισότερα...

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ = Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΠΗΓΗ  http://olaeinedromos.blogspot.gr/

   Περί ρεαλισμού, με αφορμή των αγώνα των Χαλυβουργώ, μια εδιαφέρουσα άποψη!

Και να που στο “Βήμα της Κυριακής” (5/8/12), ο Νίκος Χασαπόπουλος επιχειρεί το δικό του απολογισμό της απεργίας στη Χαλυβουργία, φυσικά υπερασπίζοντας την ταξική υποταγή και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ας δούμε τι κατάλαβε από την απεργία ο κ. Χασαπόπουλος, μέσα από το άρθρο του “Τι έκανες στην απεργία, πατέρα;”:
[...]
“Μήπως νίκησε ο εργοδότης και κατ' επέκταση το κεφάλαιο, σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης, που κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τα λειτουργικά έξοδα, εφόσον δεν έιχε καταβάλει μισθούς, εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, δεκάδες εκατομμύρια σε ΦΠΑ, δεν πλήρωσε ούτε ΔΕΗ ούτε ΔΕΠΑ; Και από την άλλη είχε ανοιχτό το δεύτερο εργοστάσιο στο Βόλο, με τις μηχανές και τα καζάνια να δουλεύουν στο φουλ, και αποδείχθηκε έτσι συνεπής στους πελάτες του;
Τι θα έλεγε, αλήθεια, σ' αυτή την περίπτωση ο Μαρξ; Θα επικροτούσε τη στάση των συνδικαλιστών επειδή κράτησαν εννέα μήνες ψηλά τη σημαία της “επανάστασης”, με αποτέλεσμα όμως δεκάδες συνάδελφοι να απολυθούν ή θα έγραφε κάποια υποσημείωση στο Κεφάλαιο ότι ο καπιταλισμός δεν πεθαίνει εφόσον η εργατική τάξη κάνει λάθη;”
[...]

περρισότερα...

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ !

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου
σε συνέχεια της ενημέρωσης για την κινητοποίηση των κατοίκων στις Σκουριές την Κυριακή 5 Αυγούστου
06/08/12
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, εφαρμόζοντας το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης (31/7/2012) πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς την τοποθεσία Σκουριές, προκειμένου να υπερασπιστούν το βουνό Κάκαβος, το δάσος, το νερό και τις ζωές τους από τα συμφέροντα των χρυσοθήρων και τα «επενδυτικά» σχέδια της Ελληνικός Χρυσός που ανήκει  στην καναδική Eldorado Gold.

Στο θέση Χονδρό Δέντρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν, χωρίς έγγραφη εντολή εισαγγελέα, στους πολίτες, στις επιτροπές και στους παραβρισκόμενους βουλευτές  να συνεχίσουν την πορεία τους στο βουνό.

Κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, κροτίδων κρότου-λάμψης, ακόμη και πλαστικών σφαιρών, επιτέθηκαν σε πολίτες που ασκούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.

Η συνεχής ρίψη δακρυγόνων προκάλεσε πολλές εστίες φωτιάς στο δάσος, οι οποίες κατασβήστηκαν από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη βοήθεια των διαδηλωτών.

Από τη χρήση πλαστικών σφαιρών τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές ενώ άτομο από το μπλοκ της αστυνομίας δημιούργησε απροκάλυπτα εστία φωτιάς μπροστά στα μάτια των διαδηλωτών.

Οι συγκρούσεις έληξαν το απόγευμα όταν οι διαδηλωτές μπροστά στην πρωτοφανή, ισχυρή και αμείλικτη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας αποχώρησαν από το βουνό.

Το βράδυ της Κυριακής πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού για να διαδηλώσουν ειρηνικά. Εντελώς απρόκλητα δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ. Με πρόσχημα υποτιθέμενες καταστροφές στο κτήριο του Δημαρχείου -πληροφορία την οποία ο αστυνομικός προϊστάμενος δε θεώρησε απαραίτητο να επιβεβαιώσει πριν διατάξει επίθεση- και την απαίτηση του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Πάχτα, κάτοικοι και τουρίστες όλων των ηλικιών δέχτηκαν ανηλεή ρίψη χημικών. Στις συγκρούσεις που επακολούθησαν τραυματίστηκαν αρκετοί συμπολίτες μας ευτυχώς ελαφρά. Ήταν σχεδόν μεσάνυχτα όταν αποχώρησαν τα ΜΑΤ και επανήλθε η ηρεμία στην κωμόπολή μας.   

Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Ιερισσού καθαρίζοντας τις αυλές τους αντιμετώπισαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα που καταδεικνύουν την υπέρμετρη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία.

Η αναίτια και απρόκλητη βαρβαρότητα ενάντια σε ανυποψίαστους δημότες μας και τουρίστες κάθε ηλικίας μόνο πράξη κατατρομοκράτησης μπορεί να χαρακτηριστεί.

Να σημειωθεί ότι το γεγονός έλαβε χώρα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αυτό αποτελεί μέρος του «επενδυτικού σχεδίου» που χρόνια τώρα δρομολογεί συστηματικά τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής, με στόχο την χωρίς αντίσταση αποδοχή από την τοπική κοινωνία της μοναδικής και «σωτήριας» δραστηριότητας των μεταλλείων.

Δηλώνουμε ότι η προστασία του φυσικού και κοινωνικού μας περιβάλλοντος καθώς και του μέλλοντος των παιδιών μας σ΄ αυτό τον τόπο, είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας και καμιά κρατική ή παρακρατική βία, καταστολή και τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας σταματήσει.


Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου
περρισότερα...

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΤ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ -ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ- ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ
ΤΑ FAST TRUCK ΕΠΕΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ!!

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΡΓΟ ...Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ...
ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ 'Η ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ;;
περρισότερα...