Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζικός αγώνας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ


ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ !
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι,

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί σε όλο τον πλανήτη, δέχονται την πιο βάρβαρη και σφοδρή επίθεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση εξαπλώνονται με γρήγορους ρυθμούς οδηγώντας την ανθρωπότητα σε έναν εργασιακό-κοινωνικό μεσαίωνα.

Η οικονομική και πολιτική κρίση συνταράσσει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα αλλά και την Ε.Ε. και ιδιαίτερα την ευρωζώνη. Στη βάση της βρίσκεται η αχόρταγη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και ο σκληρός ανταγωνισμός αμερικάνων και ευρωπαίων για κυριαρχία. Ταυτόχρονα οι αστικές τάξεις προετοιμάζουν το έδαφος, ώστε οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους. Παράλληλα, o άγριος ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών αυξάνει τον κίνδυνο για ένα νέο παγκόσμιο ματοκύλισμα των λαών.

Στη χώρα μας η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με εκβιασμούς, με ψεύτικα διλήμματα και κυρίως με την ανοιχτή καταστολή και τρομοκρατία κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στο λαό μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η Τρόικα (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) διατάζει και η κυβέρνηση εφαρμόζει και εκτελεί το συμβόλαιο εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους. Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΛΑΟΣ, κ.α.) παρά τις όποιες αντιθέσεις τους ενώνονται στην επίθεση στον «εχθρό λαό» και υποτάσσονται στις εντολές των ξένων αφεντικών.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας έδωσαν τον τελευταίο χρόνο μεγάλες μάχες. Στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις πλατείες δείξαμε πως μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αν και οι αγώνες αυτοί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τα αντεργατικά μέτρα, αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για τους νέους ξεσηκωμούς. Είναι στο χέρι μας, όλοι εμείς που ανησυχούμε κι έχουμε εμπιστοσύνη στον αγώνα, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια στη βαρβαρότητα της εποχής μας.

Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν άλλο δρόμο απ’ αυτόν της αντίστασης και της πάλης. Να ενισχύσουμε την οργάνωση σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές βάζοντας ως κεντρικό στόχο του αγώνα μας την ανατροπή της αντιλαϊκής –αντεργατικής πολιτικής, την ακύρωση όλων των μέτρων κυβέρνησης και Τρόικας.

Στη φετινή ΔΕΘ, η Κυβέρνηση θα δώσει γη και ύδωρ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, θα δηλώσει την υποτέλειά της στα ξένα αφεντικά, θα ανακοινώσει νέα μέτρα υπέρ των πλούσιων βυθίζοντας το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Και εμείς ας οργανώσουμε την δικιά μας απάντηση: με μαζικές πορείες και διαδηλώσεις να εκφράσουμε την αντίθεση μας στα βάρβαρα σχέδια τους. Μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν υποχωρούμε, δεν υποτασσόμαστε. Οι φετινές διαδηλώσεις στην Δ.Ε.Θ να γίνουν η αρχή για το ξεδίπλωμα μαζικών και ανυποχώρητων αγώνων λαού και νεολαίας.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός :
Δεν χρωστάμε τίποτε σε κανέναν
Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους
Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας
Μαζικός αγώνας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ


Όλοι στην διαδήλωση στη Δ.Ε.Θ
το Σάββατο 10/9 6μ.μ. στον Λευκό Πύργο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
(Πρωτοβουλία αγώνα δυτικών συνοικιών, Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας, Πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιοκάστρου ενάντια στα μέτρα, Πρωτοβουλία εργαζομένων ΟΤΑ ενάντια στα μέτρα)




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου