Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ... ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ Σ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ!

4η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
Από το μνημόνιο στο… μεσοπρόθεσμο.
Πως συνεχίζουμε ;
Εδώ κι ενάμιση περίπου χρόνο, από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου έως την πρόσφατη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας (μνημόνιο ΙΙ) και τον εφαρμοστικό νόμο, ο ελληνικός λαός δέχεται την πιο βάρβαρη επίθεση που έχει σημειωθεί μεταπολεμικά στην Ελλάδα και όχι μόνο.   
 Κυβέρνηση και τρόικα από κοινού με τους ντόπιους και ξένους συμμάχους τους (θεσμικούς και εξωθεσμικούς) έχουν εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, ενάντια στην ίδια τη ζωή και την αξιοπρέπεια αυτού του τόπου. Τα μόνα όπλα «πειθούς» που απομένουν στην κυβέρνηση είναι η άγρια καταστολή και τρομοκρατία των ΜΑΤ, των δακρυγόνων, του χημικού πολέμου.
Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η φόρο-ληστρική επιδρομή στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η ανεργία, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αγαθών σε ιδιώτες, η φτώχεια και η εξαθλίωση, η ωμή καταστολή και περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών είναι λίγα μόνο από αυτά που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο όνομα μιας δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης, στο όνομα της εξυπηρέτησης ενός χρέους για το οποίο άλλοι ευθύνονται και άλλοι καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ωστόσο ζούμε και κάτι άλλο, κάτι οπωσδήποτε ελπιδοφόρο, κάτι που αποτελεί και τον πλέον αστάθμητο και ίσως επικίνδυνο παράγοντα για τους σχεδιασμούς των ξένων και ντόπιων εκφραστών της αντιλαϊκής πολιτικής. Ζούμε τον ξεσηκωμό ενός λαού. Ενός λαού που ξεκινώντας από τα κινήματα ανυπακοής και την οργάνωσή του σε τοπικές επιτροπές και πρωτοβουλίες αγώνα, από τους πρωτότυπους κλαδικούς αγώνες που ξέσπασαν, τη μαζική συμμετοχή του στα μεγάλα απεργιακά ραντεβού και στις πλατείες, έδειξε ότι οι λύσεις υπάρχουν και βρίσκονται στα χέρια του.
Τα γεγονότα του τελευταίου μήνα, με το ξέσπασμα του κινήματος των πλατειών και τη μαζικότατη συμμετοχή στις απεργίες -στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στις 15 Ιούνη αλλά και την παλλαϊκή μάχη της 48ωρης απεργίας- αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ο λαός μπορεί και πρέπει να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει και να κερδίσει ενάντια σε αυτήν την πολιτική και τους ντόπιους και ξένους εκφραστές της.
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, ενεργό κομμάτι του αγώνα του λαού μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καλεί τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες της Τούμπας
στην 4η λαϊκή συνέλευση κατοίκων Τούμπας
τη Δευτέρα 11 Ιούλη στις 7.30 μμ
έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Στόχος η ενημέρωση, ο διάλογος και η κοινή μας δράση απέναντι σε όλα αυτά που σήμερα πλήττουν εμάς, τη ζωή  και την αξιοπρέπειά μας.
Ελάτε να συναποφασίσουμε
Τα συλλογικά προβλήματα απαιτούν συλλογικές λύσεις…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου